Blog, Uncategorized

Een vogelvlucht door 2020

2020 is voor mij een jaar met leuke maar ook minder leuke momenten. Ik heb veel gelachen, maar ik heb ook gehuild. Het was een jaar waarin corona een grote rol heeft gespeeld bij iedereen. Maar het jaar draaide niet alleen om corona.

In januari hebben we afscheid moeten nemen van Bengel. Bengel is de huiskat van mijn vader en (zijn toen nog vriendin, nu vrouw) Marlies. Hij was helaas ziek en erg vermagerd. Ook had ze een fikse blaasontsteking en nog meer onderliggende klachten. Daarom hebben Marlies en ik samen met de dierenarts besloten om haar in te laten slapen
Ook ben ik in januari fanatiek begonnen met sporten.


In februari heb ik mijn contract getekend bij livio.
Ook is mijn vader getrouwd met Marlies en ik mocht hier getuige van zijn.
Verder ben ik begonnen met te leren breien. Dit ging natuurlijk niet gelijk perfect, maar met de steek ging het beter.

In maart werd Demon 7 jaar. Demon is 1 van mijn 2 husky’s. Hij is de jongste van het stel.
Ook had ik deze maand bij Akira 3 knobbeltjes gevonden. Deze vond ik rond haar tepels, toen ik haar buik aan het aaien was. Dit omdat ze elke keer als ik haar wil aaien op haar rug gaat liggen. Ze vind het heerlijk om op haar buik geaaid te worden.
Ook kreeg ik moestuin kriebels, maar helaas heb ik de moestuin niet meer. Dit heb ik maar weer op de planning gezet, dat als ik met mijn tuin bezig ga er weer een moestuin komt. Deze maand ben ik gestopt met sporten. De sportscholen gingen dicht door de genomen corona maatregelen. Ik was net zo goed bezig.


In april heb ik mijn broertje geholpen met klussen in zijn huis. Ook heb ik mijn eerste brood gebakken. Deze was niet perfect, maar het word steeds beter. Dus ik heb toen gelijk maar spullen gekocht zodat ik vaker broden kan bakken. Dus een vorm en verschillende soorten meel. Voor pasen had ik een lekkere gekleurde slagroomtaart gemaakt.

Laatste stukje laminaat
Laatste stukje laminaat

In mei ben ik begonnen in mijn eigen huis. Daar heb ik de woonkamer en de dan geschilderd. Ook heb ik de trap lijm-vrij gemaakt en deze geschuurd. Maar ik moet dit nog een keer doen, omdat ik niet alles goed glad heb gekregen. Daarna wil ik deze gaan schilderen en dan de tredes met vernis bewerken. Ook heb ik samen met de buurman de gekregen postcode loterij fiets gespoten in de kleur leger groen. Ook kreeg ik meer groen in huis. Mijn woonkamer, gang, op de trap, slaapkamer en badkamer staan nu planten.
Ook ben ik 10 Kg kwijt geraakt. Helaas zitten deze er alweer op. Ook was Akira jarig deze maand, ze is 8 jaar geworden.

In juni heb ik Akira laten helpen. Wat heb ik me een zorgen gemaakt. Ze zouden rond 12 uur bellen, maar ik hoorde maar niks. Ik was blij toen ze belden met hoe het was gegaan. Ik zou haar rond half 3 mogen ophalen, maar dit werd later. De eerste paar dagen was ze aan het bijkomen van de operatie. Daarna werd ze al snel de oude.
Ook was ik natuurlijk zelf jarig en ben ik 31 jaar geworden. Ondanks dat ik het eerst niet wou vieren, heb ik een super leuke verjaardag gehad.

In juli probeerde ik de honden een nieuw trucje te leren. Dit is me helaas niet gelukt. Ook heb ik mijn zomer garderobe na jaren eindelijk maar eens vervangen.

In augustus was het erg warm. De honden hebben beide een koelvest gekregen van mij. Deze maak je nat met koud water en wring je uit. Daarom blijft het vest een langere tijd koud. Ook ben ik toen al begonnen met te bedenken wat ik papa cadeau zou doen voor zijn verjaardag. Ik zat toen al aan een adventskalender te denken.

In september ben ik begonnen met B-epic. Dit gaf me een enorme energie boost. Het was lang geleden dat ik wakker werd zonder dat ik dood moe was en ik me door de dag energievol voelde.

In oktober heb ik mijn slaapkamer muur die eerst blauw was, leem groen geschilderd. Dit was echt een hele verbetering. Ook is het oude kippenhok tegen de vlakte gegaan. Verder heb ik deze maand ook mijn scooter gekocht waardoor ik dus veel meer vrijheid had. Ik reed wat af, heerlijk. Ook ben ik begonnen met het kopen van cadeautjes voor de adventskalender. En ik heb voor het eerst helemaal zelf cinnamon Rolls gemaakt, en dan niet uit blik maar helemaal zelfgemaakt.

In november ben ik begonnen met het bord van de adventskalender te maken. Dit omdat we heb zouden langsbreuken op 28 november. En heb ik wegens mijn nieuwe inrichting en kleuren van de woonkamer nieuwe kerstballen gekocht. Ik ben echt super blij met de kerstballen die ik gekocht heb. Deze maand en een deel van december had ik ook vakantie van werk. Helaas door rugpijn heb ik niks bijzonders gedaan.

In december nieuwe kerstverlichting gekregen, helaas bleken ze niet goed te zijn en heb ik ze omgewisseld. Ook ben ik begonnen met een instragram pagina voor mijn vaders website. Hier zie je ook alle cadeautjes die hij heeft uitgepakt. Voor het eerst in mijn leven heb ik kaarsen gemaakt van restjes oude kaars. En waarom zul jij je misschien afvragen? Ik heb elke avond rustieke kaarsen aan, maar hier blijft zoveel van over en dat vond ik zonde om weg te gooien. Dus ben ik ze gaan omsmelten en heb ik er nieuwe kaarsen van gemaakt. En natuurlijk heb ik hier een aantal druppels etherische olie in gedaan.
Ook heb ik lekker gegeten op 2de kerstdag bij papa en Marlies. Wel 5 hele gangen. Ik was bomvol, waardoor ik grotendeel van mijn dessert moest laten staan.

Zoals je kunt lezen is er van alles gebeurt. Dit was mijn jaar in grote lijnen.

Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor het nieuwe jaar.
Dat er veel leuke dingen mogen gebeuren,
Dat je deze in goede gezondheid mag beleven,
Dat je veel liefde mag geven en voelen,
Dat al je wensen uit mogen komen.
Heel veel liefs,
Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. leuk geschreven!

    1. Marieke zegt:

      Dank je wel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.