Blog, Uncategorized

Sneeuw

De laatste keer dat ik sneeuw heb gezien was op 18 december 2018. Maar heel veel sneeuw lag er helaas niet. Ik vind sneeuw echt bij de winter horen. En niet alleen ik word er vrolijk van, de honden vinden het ook heerlijk. Hun worden helemaal gek als ze zien dat er sneeuw buiten ligt.

Het sneeuw steeds minder vaak en de hoeveelheid is ook niet zoveel. Ik denk niet dat het nog lang duurt voordat er helemaal geen sneeuw meer valt in Nederland. Kinderen zullen het dan niet meer meemaken.

Toen ik nog kind was, ging ik met de kinderen uit de buurt graag in de sneeuw spelen, dingen bouwen, sneeuwballen gooien, enz. ook heb ik met een vriendin een keer proberen de voordeur dicht te bouwen met sneeuw, maar helaas had mijn vader het door en moesten we het afbreken. Daar hebben we het natuurlijk niet bij laten zitten. We hebben toen besloten om een grote sneeuwpop voor de voordeur te maken. Niet dat hij daar heel blij mee was, want toen het begon te smelten, zakte de sneeuwpop tegen de voordeur aan. Het werd er toen niet makkelijker op om door de voordeur te gaan. (Ik moet daar nog ergens een foto van hebben, maar die kan ik helaas nog niet vinden.)

Als het sneeuwt ga ik meestal met de honden lekker op pad. Het is heerlijk om dan te gaan wandelen. Het geluid van de krakende sneeuw onder je voeten en de wereld die steeds witter word.

Liefs, Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *