Blog, Uncategorized

Goede voornemens

Het jaar 2021 is begonnen. Veel mensen hebben goede voornemens zoals:
– Gezonder eten
– Meer bewegen
– Stoppen met roken
– Minder stressen
– Enz.


Vaak is het zo dat in de eerste maand al gestopt word met deze goede voornemens. Het duurt namelijk +- 3 maanden om een routine te veranderen. En vaak willen we te veel en te snel. De hele lijst goede voornemens moet tegelijk worden gestart en er moet snel resultaat geboekt worden. Hierdoor neem je veel te veel hooi op je vork en is het doel niet meer realistisch. Je kunt beter kleine stapjes doen en houd deze concreet en realistisch. Maak een plan van aanpak met wat je gaat doen om dit doel te bereiken.

Vorig jaar was ik begonnen met afvallen en meer sporten. Ik ging 3 tot 5 keer per week naar de sport school, dronk meer water en probeerde gezonder te eten. Ik ben 10 kg aan vet kwijt geraakt en had meer spiermassa.
Toen kwam corona…
De sportscholen moesten dicht. Maar wat daarna gebeurde was dat ik helemaal stopte met sporten. Ik deed in het begin thuis wat oefeningen, maar dit gaf ik al gauw op. De sportschool was mijn stok achter de deur om meer te gaan sporten. Ik wist namelijk dat als ik thuis bleef, ik niks zou gaan doen aan sport. Krachttraining was/is mijn ding en moet zeggen dat ik het echt heerlijk vond. Oordoppen in, muziek aan en gaan met die banaan. De sportschool was me time. Alles wat me dwars zat kon ik aan de kant zetten en ik kon mezelf helemaal geven. Het gaf me voldoening.

Mijn voornemen is dan ook om in de toekomst wel weer te gaan sporten. Maar de sportscholen zijn nog dicht en met corona moest je elke keer reserveren. Dat vond ik best wel vervelend, dus ik wacht liever tot alles weer “normaal” is.
Maar ik kan natuurlijk wel op andere manieren met mijn gezondheid bezig. Gezonder eten, vaker naar het bos voor een wandeling, meer water drinken, dat soort dingen.

Voor de rest probeer ik positief in het leven te staan, ondank de tegenslagen en alle negativiteit.

Dan wil ik hier nog 1 ding zeggen…
Wees jezelf, niemand is perfect, maar we zijn allemaal uniek…

Liefs Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. alle pondjes gaan door de mondjes

    1. Marieke zegt:

      Haha dat zo wie zo. Er zijn ook zoveel lekkere dingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.