Blog, Uncategorized

Stofzuigers en huisdieren

Zoals jullie kunnen lezen op mijn website heb ik 2 husky’s. Ze zijn 2 keer per jaar in de rui. Bij elke periode van rui haal ik 1 vuilniszak per hond aan haren uit mijn huis en door een borstelbeurt.

Op de foto is nog maar een klein deel van de berg haren te zien. Nu kun je wel nagaan dat als ik een stofzuiger heb met zak hij zo vol is. Daardoor had ik gekozen voor een stofzuiger zonder zak. Het begon met een kleine stofzuiger.

Mijn eerste stofzuiger was een dirt devil. In het begin werkte die super. Ik kreeg alleen het reservoir niet open de eerste keer, waarvoor ik dus hulp in moest schakelen. Maar verder was het een prima stofzuiger. Maar na een tijd begon dat ding te ruiken naar hond, blies hij de stof net zo hard weer de kamer in als dat ik het met dat ding opzoog en uiteindelijk Brande die net voor de garantie door waardoor ik dus een nieuwe kreeg. Ook die heeft het niet lang overleeft. Dus ik moest opzoek naar een stofzuiger die goed de haren aankon. Na lang zoeken en vergelijken heb ik een stofzuiger gevonden waar ik super blij mee ben.

De keuze was gevallen op een Thomas aqua+ pet and family.
Deze stofzuiger is te gebruiken met en zonder zak. Er zit een bak bij waar je water in doet zodat je hem zonder zak kunt gebruiken. Het voordeel van die waterbak is dat al het stof, haar, vuil, enzo hier in blijft zitten. Mijn huis ruikt nu niet meer naar hond door deze stofzuiger. Ook kun je met deze stofzuiger dweilen en meubelen reinigen. Er zit een apart reservoir achterop de stofzuiger die je vult met water en een schoonmaakmiddel. Je spuit dit op de vloer of op het meubel stuk en zuigt het later weer op met de stofzuiger. Zo heb ik al veel vuil van mijn bank gehaald. Verder zit er erg veel accessoires bij.

Maar aan de stofzuiger zitten ook nadelen. De bak met water moet je elke keer na stofzuigen leeggooien, schoonmaken en laten drogen. Laat je hem gevuld in je stofzuiger staan dan gaat hij stinken. De filters kunnen in de wasmachine (op 1 na). Helaas kun je de waterbak zelf niet in de vaatwasser doen. Hierdoor trekt die krom.

Mocht mijn stofzuiger stuk gaan dan word het zo wie zo een thomas. Ik denk dat ik dan voor de cycloon hybride ga, omdat je dan een waterbak en een gewoon normale opvangbak hebt. Alleen zit er dan niet de vloer/meubelreiniging functie op. Maar ik hoop dat die van mij nog lang mee gaat. Mocht je zelf dus opzoek zijn naar een stofzuiger als je huisdieren hebt dan raad ik een thomas aan.

Liefs, Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.