Mijn huisje, Uncategorized

Waskamer

Nieuwe berichten staan onderaan…

27-01-2021
Gisteren ben ik aan de waskamer begonnen. Dit was de enige kamer waar nog behang aan de muur zat. Het was eigenlijk niet de bedoeling, maar er liet een stukje los en toen ben ik begonnen met pulken. Vandaag heb ik de hele kamer leeg gehaald.
Aangezien ik geen zolder heb, gebruik ik de waskamer ook als opslag/zolder.

Behang trekken Logeerkamer

Het behang ging er erg makkelijk af. Ik kon het meeste per baan eraf trekken. Het enige wat niet makkelijk ging was een hoek

Ook heb ik op meerdere plekken gaten en scheuren in de muur.

Dus ik heb nog genoeg te doen.
Liefs, Marieke

28-01-2021
Ochtend…
Voor vandaag wil ik met de waskamer verder. Ik wil alle behang restjes eraf halen en dan beginnen met de gaten dicht te maken. Ik wou hier eerst de woningbouw voor bellen, maar die zijn niet zo snel met het maken voor een afspraak. En aangezien ik best ongeduldig kan zijn, heb ik besloten om het zelf te doen. Hopelijk heb ik dan volgende week de kamer af zodat ik hem weer in gebruik kan nemen.
Ik heb er ook al over na zitten denken om in die kamer een bureau en het logeerbed neer te zetten. Maar ik denk dat het een beetje krap word. De enige plek waar het bed zou kunnen staan is voor de verwarming en dan kan aan de andere kant het bureau staan. Het word dan wel een krappe bedoeling in die kamer. Of de kastdeur dan nog open kan is even afwachten. Heb het al eens eerder geprobeerd om daar een bed neer te zetten maar dan op een andere plek. Toen kon er helaas niks meer bij in omdat je dan geen muur vrij had. Je zit dan met met de inbouwkast.
Moet er toch nog maar even over nadenken.
Nu de klus kleren aan en gaan met die banaan.

Middag
Zo, lunchpauze. Al het behang is van de muur en alle gaten zijn gevuld. Sommige moeten nog een keer want die waren te groot. Die mogen nu eerst drogen en dan morgen nog een laag. Verder heb ik het daar maar even opgeruimd. Vind klussen in een puinzooi nooit zo prettig want dan raak ik alles kwijt. Voor vandaag was het even klaar met de waskamer. Morgen weer verder.
Hier nog wat foto’s en een filmpje.

Liefs, Marieke

29-01-2021
Vanochtend heb ik de gaten die in gedroogd waren weer aangesmeerd. Door het drogen is er een kuiltje in gekomen. Ook het grote gat moest nog een keer aangesmeerd worden en ik denk dat ik die nog wel een keer mag aansmeren. Hopelijk kan ik dit vanavond nog doen. Dan kan ik verder met de volgende stap en dat is het schuren van de muren, plinten en deuren.

Ik heb nog genoeg te doen.
Liefs, Marieke

30-01-2021
Gisteren heb ik het grote gat nog een keer gevuld.
Die is nu uitgehard waardoor ik nu dus alle muren kan schuren zodat ze weer glad zijn. Ook kan ik de deurposten, plinten en deuren schuren. Nu wil ik eerst ff de trap verder afkrabben. Als dit klaar is ga ik verder met de waskamer.
Vanmiddag heb ik de muren, deuren, deurposten en plinten geschuurd. Daarna heb ik alles af genomen en de muren ingesmeerd met voorstrijk, zodat de muren niet zo zuigen. Nu kan ik vanavond al schilderen als ik wil, maar omdat ik mijn lichaam wat rust moet gunnen ga ik dit morgen doen.
Liefs, Marieke

31-01-2021
Vandaag heb ik alle muren geschilderd. Normaal doe je eerst de deuren, deurkozijnen en plinten, maar dit was voor mij praktischer. Morgen ga ik de plinten en deurkozijnen schilderen. De deuren doe ik later.

Liefs, Marieke

01-02-2021
Vandaag is het tijd om de plinten en deurposten te schilderen. Als dit droog is kan ik tenminste de was weer ophangen.

De deuren moeten nog, maar omdat ik een beetje haast had met die kamer heb ik ze eerst maar zo gelaten. Vandaar het paarse randje met schilderstape. Nu kan ik de was tenminste weer drogen.
Liefs, Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.