Honden, Uncategorized

Haren, haren en nog veel meer haren

Het is weer voorjaar en dat betekend haren, haren en nog veel meer haren.
De rui is weer begonnen en ik kan elke dag wel stofzuigen. Akira is meestal het snelst door de rui heen, maar Demon moet elke rui onder de douche. Dit omdat al zijn losse haren in zijn vacht blijven plakken en je krijgt ze daardoor er slecht uit. Als ik dat een jaar niet zou doen dan zal zijn vacht gaan vilten.
Dus om erger te voorkomen moet hij wel onder de douche. Daarna zet ik hem op de trimtafel en blaas ik hem uit met de waterblazer. Een waterblazer heeft meer kracht dan een normale föhn. Zo blaas ik zijn vacht mooi open en kan ik hem vanaf de huid makkelijker uitkammen.

Als ik ze ga wassen, uitblazen en kammen dan ben ik ongeveer 3 tot 4 uur bezig per hond. Je kan het natuurlijk uitbesteden door een hondentrimmer, maar ik vind dit best prijzig. Ik heb een aantal jaren geleden gevraagd wat het me zou kosten en dit zou me ongeveer €120 voor beide honden kosten en dit 2 keer per jaar. Inmiddels zijn wel de prijzen omhoog gegaan. Dus toen heb ik besloten om het zelf te doen. Heb zelf een trimtafel aangeschaft en ik wil op den duur nog een nieuwe waterblazer waarbij ik de temperatuur in kan stellen. Ik vind het ook niet erg om zelf te doen, maar ik kan goed begrijpen dat niet iedereen daar trek in heeft.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.