Uncategorized, Vogels

Zonparkiet (Hendrik)

06-05-2021

Sinds vandaag heb ik een zonparkiet in de opvang. De vogel is kaal en verliest zelfs veren op zijn kop. Hij kan die niet plukken dus er moet iets mee aan de hand zijn. Dit kan een tekort zijn maar ook wat anders. Daarom heb ik besloten om hem in huis te nemen en kijken of ik hier wat aan kan doen zodat hij weer lekker in de veren komt te zitten.

07-05-2021

Hij wordt dagelijks gesproeid met water en aloë vera gel. Dit doe ik 3 weken en dan 3 weken rust en dan weer 3 weken sprayen. Dit is voor eventuele jeuk waardoor hij eventueel zelf zijn veren plukt.
Ook krijgt hij thee van brandnetel en knoflook, met daardoor heen vitaminen. De vitaminen zijn voor eventuele tekorten en de brandnetel en knoflook kan voorkomen dat hij zelf gaat plukken.
Verder ga ik dagelijks speeltjes wisselen in het hok, zodat er elke dag wat nieuws is. Na een aantal dagen hang ik dan het eerste speeltje er weer in. Zo heeft hij wat te doen en hopelijk gaat hij zich dan niet vervelen. Misschien dat ik nog even op zoek ga na wat wilgen takken, zodat ik die om de paar dagen in het hok kan hangen.
Hij krijgt grit voor de mineralen.

09-05-2021

22-05-2021

Hendrik is al goed gewent aan zijn plekje. Hij begint zijn speeltjes te slopen, mij uit te dagen en lekker veel herrie te maken. In het begin zette ik hem nog wel eens in de woonkamer, maar omdat hij dus zo hard krijst staat hij nu dagelijks boven. Helaas komen er nu nog geen veren door dus denk ik dat het tijd word voor een andere aanpak. Wat dit precies gaat worden weet ik nog niet. Hij krabt zich wel minder vaak gelukkig, het sproeien heeft dus wel wat effect. Hij gaat ook wel eens mee onder de douche. Zijn favoriete snack zijn rode druiven maar hij is ook gek op appels.

23-05-2021

31-05-2021

Ondanks dat Hendrik nog niet in de veren zat is hij verkocht. In zijn nieuwe huisje is hij bij een zonparkiet vrouwtje (pop) gekomen. Fijn dat hij nu niet meer alleen is. Of de veren nog zouden terug komen is maar de vraag. Ondanks alle behandelingen en het afnemen van de jeuk, zag ik nog geen veren opkomen.

09-05-2021

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Heyy Bird Woman

  Je website ziet er steeds beter uit en druppelt al goed vol met verschillende items en verhalen, dus ik kan alleen maar schrijven dat je heel goed bezig bent.
  En leuk dat je zo in de vogeltjes zit je hebt wel wat met dieren en tja dat zijn vogels natuurlijk ook 🙂
  Ik kom de komende dagen zeker nog even langs om te lezen hoe het met je bezoekje aan de bloemist is afgelopen!

  Groetjessssssss Daddy

  1. Marieke zegt:

   Hallo Daddy,

   Dank je wel voor je reactie. Leuk dat je nog langs komt om te kijken hoe het met mijn verjaardagsspeurtocht gaat.
   Ik vind het leuk om hierover te schrijven en het gaat steeds beter als zeg ik het zelf, maar natuurlijk ook over de vogeltjes.
   Ik ben inderdaad gek op dieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.