Blog, Uncategorized

Mijn Verjaardagsspeurtocht en De Club van Drie Ω

Alle nieuwe berichten staan onderaan…

24-06-2021

Mijn verjaardag begon lekker rustig. Ik kreeg een kop koffie en een ontbijtje. Ook hingen er slingers in mijn woonkamer. Je voelt je dan ook gelijk een stuk meer jariger dan anders. Het heeft toch wel iets.
Toen zag ik op Facebook ineens een vreemd bericht plus onderstaande foto.

Vandaag ben je jarig en dat zullen we zeker vieren, maar dan gaat het voor jou pas beginnen!
Ons voorstel……………ontspan, eet gezond, rust goed uit, drink niet en slik je vitaminen. Want de komende dagen (weken) zullen niet zijn/gaan zoals jij had gehoopt, nee!….ze zullen heel anders gaan verlopen!
We wensen je al vast veel sterkte en veel wijsheid toe!
De Club van Drie Ω

Ohw help, wat voor een vreemde plannen hebben hun met hun drieën gesmeed…
Na wat ik allemaal bedacht heb voor hun verjaardagen (een adventskalender met 32 cadeautjes voor papa, een 10 dagen adventskalender met paaseieren zoeken voor Nick en een eerste hulp bij ouderen doos voor Marlies), kon ik zo te zien niet achterblijven en krijg ook ik wat aparts voor mijn verjaardag. Maar wat? Dat was nog even de vraag.

Een beetje denkend wat het zou kunnen zijn ben ik de slagroomtaart af gaan maken en andere voorbereidingen gedaan kwa hapjes enzo. In de middag kreeg ik van Els en Martin een bos bloemen en een kaartje. Heb mijn enige vaas gepakt en de bloemen daarin gedaan. Altijd leuk om bloemen in huis te hebben. Het fleurt de woonkamer toch wat op.

‘S avonds zou de visite komen. Mijn ouders (Henk en Marlies) en Arjan (mijn vriend) zijn ouders (Henk en Dinie) kwamen. Mijn ouders kwamen eerst. Hun overhandigden mij een envelop volgeplakt met top secret en Ω erop. Voordat ik hem openmaakte zijn we eerst nog even bij de jonge edelpapegaaien wezen kijken. Maar aan wat anders kon ik niet denken, ik dacht alleen nog maar aan de envelop. Toen we naar beneden gingen, maakte ik de envelop open. Er zat een kaart in. Deze was geseald met een top secret sticker. Erg nieuwsgierig en met spanning heb ik de kaart open gemaakt…

Een aanwijzing? Ohw help, het is een verjaardagsspeurtocht. Het plan wat papa had voor nick, waarvan ik zei dat gaat hij toch niet doen, voeren hun nu uit bij mij……
Ik ben nu al benieuwd naar de volgende stap. Ik houd wel van dit soort dingen.

Na iedereen koffie en gebak gedaan te hebben, kwamen later de ouders van Arjan binnen. Van hun kreeg ik een mooie bos rode lelie’s. Ik houd van lelie’s, vind het erg mooie bloemen.

Maar aangezien ik maar 1 vaas heb, heb ik deze maar bij in de andere vaas gezet. Ik dacht 2 bossen bloemen in 1 vaas kan tijdelijk wel. Ik dacht nog, “Arjan had ook nog een vaas thuis staan, dus die haal ik morgen wel op”. Daarna hebben we met zijn allen gekletst met een hapje en een drankje. Ook heb ik nog een beste tijd buiten staan praten met de vader van Arjan. Al met al vond ik het zelf een geslaagde verjaardag.

Ik ben erg benieuwd naar de aanwijzing van morgen.


25-06-2021

Vandaag is het tijd voor de eerste aanwijzing. De opdracht is dat ik vandaag naar het bloemenhoekje in neede moet voor de eerste aanwijzing. Maar eerst kreeg ik Gea nog op visite.

Het was tijd om op stap te gaan. Ik weet niet precies wat ik kon verwachten. Dus hup scooter uit de schuur en gaan met die banaan.

Aangekomen, mondkapje op en naar binnen. Ik zeg “Hallo, ik kom een aanwijzing ophalen”. 2 van de 4 wisten waar ik het overhad. Na even zoeken werd er een bos bloemen tevoorschijn gehaald met een kaart. “Marieke heet je toch?” zei de vrouw met de bos bloemen in haar handen. “Ja, dat ben ik”, en ze overhandigde me de bos bloemen. Dus ik zeg, “jullie hebben vast ook wel vazen?” Aangezien ik zelf maar 1 vaas had en zelf al 2 bossen bloemen thuis had staan, was dit misschien wel net zo slim om gelijk een paar vazen te kopen. Heb een grote en een kleinere meegenomen. Deze pasten net in mijn helmkoffer. Maar hoe kreeg ik die bos bloemen nou mee? Dus bos op de kop, zodat ik de scooter kon starten. Nu nog wegrijden. Toen ik eenmaal iets begon te rollen, heb ik gelijk de stelen van de bloemen tussen mijn benen gedaan, hopend dat ik nergens hoefde te stoppen en zo door kon rijden. En moet zeggen, dat geluk had ik ook nog.

Thuis aangekomen, heb ik eerst alle bloemen op een eigen vaas gezet en een paar foto’s gemaakt zodat ik jullie ook kon laten zien wat voor mooie bossen bloemen ik gekregen heb. Dit is de bos die ik meegekregen heb met de envelop.

In de envelop zou een nieuwe aanwijzing zitten. Ik ben erg benieuwd wat erin zit. Ik draai de envelop open en zie daar weer een sticker met top secret erop.

Ik maak de envelop open, kijk erin en zie een briefje. Het briefje is dubbel gevouwen en ook daar zit een sticker op als seal. Nu stond er geen top secret op maar een omega Ω logo.

Ik maak de sticker open met een mesje en vouw het briefje open.

Toen ik dit las, begon er ineens een belletje te rinkelen. Gisteren onder het mysterieuze berichtje, had Evert gereageerd met:
Ook wij wensen je hele fijne verjaardag toe en hopelijk tot gauw
Ik dacht toen nog, hopelijk tot gauw? Jij zegt nooit hopelijk tot gauw. Wat zijn dit voor rare praktijken?
Natuurlijk kon ik het niet laten om gelijk onder zijn berichtje te reageren met:
Jullie stiekemerds. Wanneer zijn jullie thuis?
Ook heb ik hem maar geappt, aangezien hij niet reageerde. En stiekem kan ik best een beetje ongeduldig zijn.
Maar ook op het appje heb ik tot op heden (25-06-2021 om 14.30 uur) geen reactie gehad.
Ik kan hem natuurlijk ook nog bellen, maar misschien is dat wel te overdreven…
Maar uiteindelijk toch maar besloten om te bellen, shame on me.
En ja hoor, daar is hij dan. Nu kijken wanneer ze kunnen en dan op naar Haaksbergen….

Na kilometers omrijden, eindelijk aangekomen bij Evert en Wilma. Toen was het tijd om even bij te kletsen. Ik een kop thee en Evert een kop koffie. Wilma was er op dat moment niet. Dus ik zit met Evert te praten, zie ik ineens een doos met mijn naam erop op de kast staan.

Tijdens ons gesprek bleef die doos me aankijken. Toen ik mijn kop thee op was, kwam Wilma binnen en even later heb ik de doos gepakt. Dat deze doos voor mij bedoeld was, was echt niet te missen. Mijn naam stond er wel 2 keer op en zat vol geplakt met top secret en omega Ω logo’s.

Maar aangezien deze goed was dicht geplakt en de envelop onder het tape zat, had ik toch echt een mes nodig zodat ik hem kon uitpakken.

Zoek & puzzel en gij zult vinden….
Wat dit betekende wist ik eerst niet. Het was vast een puzzel, maar wat voor 1?
Toen werd het tijd om het papier eraf te halen, ik was wel erg benieuwd wat er dan precies in zou zitten.

Niet spieken op het internet. Daar moesten vast vele uitroeptekens achter, maar omdat de stickers niet breder waren kon dat er vast niet achter. Het maakte me toch wel nog nieuwsgieriger. Tijd om de doos open te maken.

En dit is wat ik zag.
Mmmmm, wat is dit voor vreemd houten puntje wat door de doos steekt? Gauw de doos open maken. Ik wou niet langer in spanning wachten.

Het is een houten piramide….
En toen begon het me te dagen. Hier zijn talloze spellen van wie je digitaal kunt spelen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik gek ben op dat soort spelletjes, maar ik heb er nog nooit 1 in het echt gehad, laat staan gemaakt. Het is tijd om het wat beter te bekijken. Dus, hup uit de doos. Ik heb van alle kanten een foto gemaakt zodat ook jullie kunnen zien hoe de piramide eruit ziet.

Ik had bij Evert en Wilma eerst even rondom de piramide gekeken, maar het leek me niet handig om daar de puzzel te gaan maken. Dus alles in de doos en op naar huis. Bij thuiskomst eerst aan Arjan het hele verhaal verteld en ik haalde de piramide uit de doos en zette hem op tafel. Hij zat er naar te kijken en wist gelijk dat dit niks voor hem was en dat die met een uur tegen de muur zou belanden.
Nu werd het tijd om te puzzelen. Na even te hebben gepruts, kwam ik erachter dat je wat moest indrukken en daardoor er een schuifje uit kwam met de symbolen wie leken op KK en een pijl. rondom heen heb je 4 stukjes zitten met een sleuf en die kun je uittrekken. Het duurde even voor ik erachter kwam dat ze alle 4 eruit konden.

Ik moet zeggen dat het wel een beetje stroef gaat. Ik kreeg met moeite die schuifjes eruit. Het lukte me uiteindelijk. op alle schuifjes staan dezelfde symbolen, maar die heb ik eerder gezien. Op de achterkant zit een draaischijf. Als je daar aan draait, komt het symbool in 2 delen tevoorschijn. Maar of dat er wat mee te maken had weet ik niet. Ook zitten er op al die 4 schuifjes bij het zelfde symbool een inham in de vorm van een driehoek. Of daar iets mee is weet ik ook nog niet.

De bovenkant zitten 2 vierkante schijven wie je kunt draaien, of er daar wat mee gebeurt weet ik ook niet. Ik voel met draaien in ieder geval geen weerstand. Op die vierkante schijven, staan ook diverste tekens verdeelt over 3 lagen. Als je draait kun je die tekens heel maken.

Ook heb je aan 1 kant 4 pinnetjes met een pijltje erop, boven die pinnetjes staan de getallen 1 t/m 5 en 6 t/m 0. (zie afbeelding hierboven) na wat dingen verschuiven, kan ik alle 4 de pinnetjes van links naar rechts bewegen. heel soepel gaat dit niet vind ik. Bij de onderste van de 4 voel ik een soort van lichte weerstand bij de 8 naar de 9. Boven die 4 schuifjes zit een stukje met een pijl wijzend naar boven (zie afbeelding hier beneden). Als ik die iets optil, zitten de schuifjes eronder vast en gaan weer losser zitten als ik dat stukje naar beneden duw.

Ik had al gehoord van De Club van Drie Ω, dat er geen tijdslimit op zit en dat ik alle tijd heb.
Laat ik nu de achterkant nog maar eens bestuderen en ik zal hem nogmaals hieronder plaatsen. Er staan Romeinse cijfers op van 1 t/m 4. Bij nummer 3 zie je een cirkel met acht symbolen. Vier daarvan staan ook bovenop de piramide op de draaischijven. Die andere 4 heb ik nog niet gezien. Bij nummer 2 heb je ook symbolen staan en daarvan heb ik alleen de KK met de pijl gezien.

Bij de draaischijf zie je 2 ellen als gaatjes in spiegelbeeld van elkaar, deze kun je ook bovenop zien. Als ik draai aan de draaischijf, zijn soms een paar open, soms allemaal en soms niks, maar ook daar weet ik niet of het wat is of niet.

Nu is De Club van Drie Ω is zo aardig geweest om me een hint te geven, dat je het echt stap voor stap moet doen. Ik wil vaak te snel en probeer dan gewoon van alles.
Ik begin maar even opnieuw. Ik heb alles weer teruggeschoven zoals het was. Nu begin ik maar even weer aan de achterkant. Zoals ik al eerder zei, staan er 4 romeinse cijfers aan de achterkant. Ik begin bij nummer 1.

Er zijn 2 kronkel stukken op de piramide, de draaischijf en onderaan naast de draaischijf. Degene wie er het meest op het teken lijkt is die naast de draaischijf. Deze is in te drukken waardoor er wat aan de andere kant naast de draaischijf uitkomt. Hierop staat -KK- met een pijl. Je moet dat stuk terugschuiven tot de 2 lijntjes en dan goed kijken. Ik zag een nummer 3. Door deze stap zijn we beland bij het Romeinse getal 2.

Hierop zie je nog meer tekens. De eerste rij staan op dat stuk wat er net uitkwam. Het eerste logo is dus het getal 3.

Hierna de rest van de getallen gedaan en heb het voor de foto even afgeplakt zodat jullie het ook kunnen zien.
Nu heb je bovenop de piramide ook van die schuifjes zitten met getallen. Zullen deze iets te maken hebben met de getallen in stap 2?

Hier ga ik morgen nakijken. Ik ben moe, en hierdoor gaat het puzzelen ook niet erg makkelijk.
Morgen gaan we weer vrolijk verder, dus voor nu alvast slaap lekker.


26-06-2021

Goedemorgen, het puzzelen is alweer in volle gang. Gisteren hadden we de sommen in stap 2 opgelost. De schuifjes met de getallen verschuif je met behulp van de uitkomst van de sommen. Daarna kun je het stukje met de pijl omhoog eruit halen.

En toen was het even kijken wat nu de volgende stap was. Aan alle 4 de kanten staan pijltjes, zowel 1 pijltje als meerdere pijlen achter elkaar. Als je daar aan zit is het net alsof het los zit. Dus ik duw een beetje en er draaien 2 delen van de piramide

Nu komen de schuifjes vrij en kan ik ze uitschuiven. Ik was al te voorbarig door ze eerder uit te schuiven, maar toen zag ik het achterste logo niet helemaal en nu wel.

Nu kijken wat de volgende stap is.

Aangezien ik er nog niet uitkwam ben ik maar even tv gaan kijken. In de tussentijd heeft mijn vriend hem open gemaakt. Ondanks dat hij het lief bedoelde wil ik hem toch zelf open maken, dit is wel net zo eerlijk. Dus ik begin vanaf de stap waar ik gebleven ben. Nu laat ik er wel even een paar dagen tussen aangezien hij hem al 5 keer open heeft gemaakt en ik heb gezien hoe dat ging. Dit was niet zoals het moet volgens het spel. Op de oneerlijke manier zou je namelijk alle stappen kunnen skippen. Ik ben zelf gebleven bij stap 3.


30-06-2021

Ik ben zelf nog geen stap verder met de Piramide, maar we gaan weer druk aan de slag. Ik heb alles weer zo staan als waar ik gebleven ben. Mijn vriend is de hele avond weg, dus ik kan ongestoord bezig met de puzzle. Dit is stap 3.

4 van de tekens heb ik bovenop de piramide gezien, die andere ben ik nergens tegen gekomen. Op de schuifjes staan ook symbolen, maar of deze bij stap 3 horen weet ik niet.

Ik heb ook de sleutel nog, maar daar ben ik ook niet niks voor tegen gekomen. Nu ben ik al weer even aan het zoeken, maar ik kan nog steeds de volgende stap niet vinden.
Ik ben al een tijd naar de tekens aan het staren, wat me opvalt is dat elk teken in een vorm zit. Misschien heeft dit wel wat met de oplossing te maken. Er zit geen ronde vorm tussen. Zouden het aantal hoeken ergens voor zijn?

Ik heb maar een cirkel getekend met wat lijnen erin. Hierin zet ik het aantal hoeken neer.

Als ik dan ook nog eens een cirkel zet om de getallen die bij het symbool horen en boven op de piramide staat, misschien kom ik dan een stap verder

4 symbolen op de piramide, 4 keer hetzelfde symbool onder de piramide en 4 schuifjes rondom de piramide, is dit toeval of horen deze bij elkaar? En wat zijn die gaatjes bij de draaischijf? Als ik er aan draai en door de gaatjes kijk, gaan er steeds wat dicht en sommige weer open. Er zijn in totaal 8 gaatjes maar ook 8 symbolen onder de piramide. Ik heb zon vermoeden dat fase 3 en 4 nu bij elkaar horen. Of het waar is daar kom ik maar op 1 manier achter. Hier is een foto van de 8 gaatjes bij de draaischijf.

Wat ik wel al had gezien is dat de symbolen die te voorschijn komen met draaien op de schuifjes staan die aan alle 4 de kanten uit de piramide komen. Maar wat moet ik dan met die sleutel? Is het echt een sleutel? is die er voor de sier? Of was het om iets vast te houden in de piramide?
Ik vergeet die sleutel gewoon even, misschien kom ik dat nog wel tegen. Nu verder met die gaatjes en die draaischijf. Wat als ik het getal dat bij de symbolen die bovenop de piramide staan hiervoor moet gebruiken? Ik ga het maar eens proberen. Ik begin het symbool dat op een bijl en een vogel lijkt. Geen idee of dat het ook is, maar daar ga ik niet achterkomen. Het getal van dit symbool is 2. Ik ga aan de draaischijf draaien en dan zorgen dat ik maar door 2 puntjes kan kijken, als dat het niet is kan het vast ook nog andersom. Dit is het symbool wat ik zie.

Ik teken hem een Naast getal. De schuifjes verschuiven steeds als ik hem op zijn zij leg. Ik ga even de rest doen en dan deel ik een foto van de symbolen naast de nummers. Ben benieuwd.

Dan zou dit het moeten zijn, de code om de piramide open te maken. Ik ben benieuwd. Even de piramide rechtop zetten en dan verder met de vermoedelijk laatste stap.

Ik schuif alle schuifjes nu op de “goede plek” (hopelijk).

Alle schuifjes staan volgens mij goed. Nu maar eens kijken of de bovenkant open gaat. Kijken jullie mee?

Whoehoeeeeeee…….
Hij is open…..
Nu is natuurlijk iedereen benieuwd wat erin zit. Hier volgen een aantal foto’s van de inhoud.

Er zat een houten puzzeltje in met een standaard van de fabrikant zelf een een briefje van De Club van Drie Ω. Deze code heb ik gescand en kom ermee op de website van mijn vader (http://henkhorck.eu/aanwijzing). Hierop staat het volgende.

De beschrijving is duidelijk, dus we gaan door met de nieuwe aanwijzing. Ik moet declubvandrie schrijven op een papier. Ik schrijf dit nogal ruim omdat er ook nog getallen bij moeten.

Daarna zet ik de overige letters van het alfabet erbij

Dan nummer ik alle letters

En dan word het tijd om de combinatie op te lossen. Dit zijn de getallen en hierbij zoek ik de letter wie erbij hoort.

13.6. – 4.10.7.7.11.7.16.18.9.22. – 17.6.6.9. – 11.11.7.21. – 18.19. – 8.11. – 16.18.12.12.,10.11. – 4.25. – 17.6.9.1.11.2. – 11.7. – 23.10.2.17.6. – 8.6.6.9. – 16.9.25.13. – 15.11. – 8.11. – 5.18.2.13.11.7.8.11. – 6.6.7.23.26.10.7.13. 

Dit is wat eruit komt.

Marcel en Wilma zijn mijn oom en tante. Dus als jullie dit lezen, ik kom binnenkort bij jullie op de koffie.
En voor als jullie het niet lezen op mijn website heb ik voor de zekerheid maar een appje gestuurd.

Ik heb contact gemaakt met mijn tante. Zaterdag na 7 uur gaan we daar naartoe. Ik ben erg benieuwd naar de volgende hint. Of ik daar gelijk dezelfde avond over ga schrijven dat weet ik nog niet. Ligt er een beetje aan hoe laat we terug zijn


03-06-2021

Vanavond is het zover. Dan krijg ik mijn volgende aanwijzing. Ik ben erg benieuwd wat het is.

Aangekomen bij Wilma en Marcel was het natuurlijk eerst tijd voor thee/koffie en gezellig babbelen. Wilma en Marcel zeiden verder ook niks over mijn aanwijzing. Dus af en toe was ik wel benieuwd wat het nu was. Zou het iets zijn wat ze moesten zeggen? Moesten ze wat afgeven? Ik had echt geen idee. Na een tijdje begon ik over de aanwijzing. Ik had al begrepen dat hun niks zouden zeggen. Ik zou natuurlijk ook nog gewoon op visite kunnen komen zonder dat ik toe was aan de volgende aanwijzing.

Ik moest achter me kijken, daar zou wat staan voor mij, maar wat?

Daar stond een pakketje. Deze had hetzelfde inpakpapier als de vorige en ook daar zat een envelop aan met mijn naam erop.

Ook zaten er de inmiddels welbekende stickers op met top secret en Ω. Het was tijd om de envelop op te maken. Terwijl ik deze aan het open maken was, werden mijn nichtje gebeld via FaceTime op whatsapp. Zij waren natuurlijk ook benieuwd wat erin zat. Hun meekijkend naar wat ik deed, haalde ik een briefje uit de envelop

Wat had dit te beteken? wat moest ik openen? Bedoelde ze hiermee het pakketje? Zou er in deze grote doos alleen een briefje zitten? Nee toch, daar was die te zwaar voor. Maar wat zou er dan wel inzitten. Tijd om het pakje open te maken.

Ohw help…. Er zit nog een houten puzzel in. Dat word weer puzzelen. Ik houd wel van een uitdaging, hoe moeilijk ze soms ook zijn. Morgen maak ik nog een lading foto’s van hoe deze puzzel eruit ziet. Ik heb na de onthulling nog even lekker gekletst en daarna ben ik naar huis gegaan.

Word vervolgd….


04-07-2021

Het is tijd voor de puzzel. Hier zijn foto’s van hoe deze eruit ziet

Volgens de doos, die er deze keer wel bij zit, is de speeltijd 60 tot 90 minuten. Ik ben erg benieuwd of me dat lukt zonder. Volgens het briefje heet deze puzzel Davy Jones Locker, laten we deze maar eens gaan bekijken. Wat ik zie is dat er veel bewegende delen zijn. Bij de onderkant kun je de vissen schuiven. Er staat start en overal staan lijntjes. Om het anders te doen als bij de vorige puzzel, maak ik tussendoor korte filmpjes. Hier is de eerste.

Heb mijn telefoon maar op een houten kist en de doos van de puzzel gezet, zo kon ik het makkelijker filmen. Zoals je kunt zien op het filmpje, zie je dat alle vissen schuiven en dat eronder symbolen staan.

Op de bovenkant zie je 4 stuurwielen met een kompas in het midden. op elk wiel staan symbolen. Deze symbolen heb ik ook zien staan aan de onderkant bij de vissen. Misschien horen deze bij elkaar.
In het kompas zit een stuk met een pijl erop. Deze zou omhoog kunnen.

Aan 2 zijkanten zie je allemaal streepjes. Deze kun je schuiven. Ze als je ze indrukt komen ze er aan de andere kant uit. Aan beide kanten staan pijltjes die naar de tekens wijzen.

Ook zitten aan beide kanten een soort van kastdeurtjes. De deurknoppen zijn aan elkaar verbonden. Als je die beweegt zie je dat het schuifje in het kompas beweegt.

Ik was aan de kant aan het kijken waar de schedel staat. Onder de schedel staat nummer 1. Misschien dat ik daar moet beginnen. Deze schuif opzij.

Hoe ik daar mee verder moet, weet ik niet. Dus ik ga maar eens kijken naar de onderkant. Als je een schuifje aan de kant schuift, zie je 2 tekens. In elk vakje zie je in het midden een symbool, deze heb ik bovenop zien staan. Rechts bovenin zie je een vis/ster, deze staan op de schuifjes.

Ik denk dus dat de vissen moeten matchen. Dus die heb ik allemaal op de juiste plek geschoven. Nu kijken wat de volgende stap is. Ik denk dat ik nu de stuurwielen op de juiste plek kan zetten.
Ik heb ze op de juiste plek, het schuifje in het midden kan nu wat omhoog, maar eruit kan hij niet. Op het schuifje zie ik ook nog aan beide kanten pijltjes staan. De schuifjes/deurknoppen in de deuren kun je nu heen en weer schuiven, maar er gaat niks open

Misschien dat ik er wat kan uithalen.

En dit kan, dan kan die aan de andere kant er ook vast uit. Maar daar ga ik morgen na kijken.


05-07-2021

Goedemorgen, Ik ben weer begonnen met de puzzel. Gisteren waren we gebleven bij de schuifjes, 1 is er al uit en nu kijken of de andere er ook uit kan.

Yes, weer een stap verder. Nu maar eens kijken of het schuifje bovenop er ook uit kan.

Ohw, het hele bovenstuk kan eraf. Dit is wat ik nu heb/zie.

Op foto 1 zie je alle delen die ik nu heb.
Bij foto 2 zie je een gat met 2 schijven eronder. Hierop staan sterren maar ook poppetjes met vlaggen. Deze heb ik gezien bij het sleutelgat.
Bij foto 3 zie je een doodshoofd met het Romeinse cijfer voor 2 erbij. Ik ben dus bij fase 2 aangekomen.
Ik ben benieuwd naar de volgende stap. Nu eerst weer even rustig alles bekijken.

Ik kwam er achter dat ik de schuifjes onderaan kon verschuiven. Ik had die met het doodshoofd met het cijfer 1 al verschoven. Ineens zag ik dat er wat verschoof tijdens het bewegen, waardoor ik weer wat anders kon verschuiven.

Achter het sleutelgat stonden allemaal poppetjes met vlaggen

Deze poppetjes zag ik ook op de draaischijven. Op de draaischijven staan ook sterren, maar ik zag ook (soort van) sterren staan bij de 8 schuifjes. misschien moet ik daar aan draaien zodat de poppetjes goed staan en dat ik daar de sterren kan zien, zodat ik de schuifjes kan schuiven naar de goede kant.

Dit zijn de combinaties van de poppetjes, daarbij zie je het sterrenbeeld voor de schuifjes

Als je dit gedaan hebt, kun je de 8 schuifjes goed zetten.

Daarna kon ik de schuif eruit halen.

Daarna was het even kijken wat ik daarna moest doen. Toen kwam ik erachter dat de bovenkan losser zat.

Dit gedeelte kon ik eraf halen, en zag toen weer een stuk van de puzzel.

De uiteinden van de schuifjes lijken op de vormen die zichtbaar zijn. Dit is de Laatste oplossing van de puzzel. Ik zie namelijk wat door het gat. Wat het is dat weet ik niet. Ik ga hem nu proberen open te maken.

Yes, weer een stap verder. Het luikje is open en er zit een kaartje in.

Ik heb nog even gekeken maar er zit geen briefje in zoals in de vorige. Wat dan de volgende aanwijzing is dat weet ik niet. Op het zwarte kaartjes staat nog wel een link, dit is een kaartje van de fabrikant zelf. Dus ik heb maar besloten om te kijken wat daar staat.

Als ik precies intyp wat daar staat, dan kom ik nergens.
Hmmmm, nu maar kijken hoe ik aan een aanwijzing kom als die er nog is. In de groepsapp heb ik al gevraagd of ze vergeten zijn een briefje in de puzzel te stoppen, maar tot op heden heb ik geen reactie, daarom staat het even stil. Misschien heb ik wel wat over het hoofd gezien. Heb de puzzel maar uit elkaar gelaten, voor het geval ik wat vergeten ben.

En we gaan verder. Aangezien ik geen reactie kreeg ben ik verder gaan denken. Bij het pakket zat een briefje.

Deze ben ik gaan lezen, en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer, enz., enz….
Ineens zag ik het. Het geheim zit in de doos. Dus waarom zou die dan niet letterlijk in de doos zitten?

Dus ik kijk in de doos en zie iets wits onder het karton. Ik druk iets aan de bodem en ja hoor, daar was het briefje. Ik haalde het briefje uit de doos en dit is wat ik las.

Dus ik gelijk nick bericht doen. Ik word met de dag nieuwsgieriger wat het was natuurlijk, dus ik wou het liefst meteen. Dit ging helaas wat langer duren dan ik had gehoopt. Er waren wat plannen gewijzigd bij De Club van Drie Ω en ik mocht niet eerder komen dan 8 juli. Wat baalde ik, want dat duurde nog wel even. Maar het was niet anders. Dit is wat ik moet doen.

Word vervolgd


07-07-2021

Vandaag was het zover. De plannen waren weer gewijzigd en ik kreeg vandaag mijn pakketje al. Om persoonlijke redenen hoefde ik niet naar Nick toe, maar kwam hij bij mij. Wat duurde de dag lang. Ik kon niet anders denken als wat er in dat pakketje kon vinden.

’s middags was ik het briefje nog een keer aan het lezen.

Als ik beter kon horen, ging er geen toon verloren

Dit was de zin wie ik uit mijn hoofd moest leren. Maar door de zin ging ik denken of dit niet wat met het cadeau te maken zou hebben. Ineens kreeg ik een idee. Ik had het er al een tijdje over dat ik nieuwe AirPods wou kopen. Dus ik dacht misschien is het dat. Maar toen sloeg de twijfel weer toe.

Ik had nog even met papa aan de telefoon gehangen en we kregen het ook nog even over het pakketje, maar vooral over de zin. Ik vroeg me af of nick ook daadwerkelijk de zin wist als ik hem zou zeggen. Dus ik zei tegen papa, wat als ik nou een andere zin zou gaan proberen iets van: Als je vaak moet boren, ga je slechter horen. Papa kwam ook nog met een aantal zinnen, dus ik dacht ik ga dit gewoon proberen.

Na het eten kwam Nick binnen met een pakketje, een envelop en een briefje. Het eerste wat ik vroeg was of op dat briefje de zin stond wie ik moest zeggen. En dit was dus het geval. Een andere zin zeggen was dus geen optie meer haha. Na het zeggen van de zin, kreeg ik het pakketje met de envelop

Ik maakte de envelop open en dit is wat erin stond.

Na dit te hebben gelezen kreeg ik het gevoel dat ik steeds dichterbij het einde kwam. Ik was wel zo benieuwd wat er in dit pakketje zat. Zouden mijn vermoedens kloppen of zou er toch wat anders inzitten? Snel maakte ik het pakketje open.

Mijn mond viel open van verbazing…
Ik heb gewoon echt AirPods pro gekregen en nog wel met een hoesje erbij. Ik Ben echt super blij met de oordoppen, Nick en ik hebben ze natuurlijk gelijk getest. Ze zitten lekker en er zit echt goed geluid in. Daarna zijn we naar Papa en Marlies gegaan. Marlies ging net weg en papa zat op de bank. Natuurlijk wou hij ze ook wel even proberen. Ik was alleen vergeten om de siliconen dopjes mee te nemen voor de pasvorm. Ik moet dus nog een keer terug zodat ook hij ze goed kan proberen.

Toen bedacht ik me eens dat ik me moest melden bij Marlies, maar zij was net weggegaan. Ik mocht van papa het pakketje wat op de kast stond meenemen naar huis.

Ik dacht nog een pakketje? Ik dacht dat ik alleen een envelop zou krijgen. Ik bewoog iets met het pakketje en ik hoorde wat bewegen. Ik vroeg of er heel toevallig nog een houten puzzel in zou zitten. Hij probeerde het een beetje te ontkennen, maar erg overtuigd was ik niet. Bij thuiskomst was ik natuurlijk wel benieuwd wat hier nou inzat. Ik opende eerst de bijbehorende envelop. Dit ging nog niet zo makkelijk, aangezien er op alle hoeken een sticker zat. Uiteindelijk kom ik hem aan de onderkant open maken zonder dat ik de brief doormidden zou scheuren. Deze brief was wel groter dan de andere briefjes wie ik gekregen had. Dit is wat erin stond.

Ohw help, ik wist het. Het is nog een puzzel. Ik maakte gauw het pakketje open en ja hoor, daar is hij dan, de volgende puzzel.

Maar hier zat een tijdsdruk op. Ik moet hem open hebben voor 22 juli. Zal me dit lukken?
Ik ga mijn best doen. Morgen deel ik de foto’s van de puzzel en zat ik weer alle stappen delen in foto’s en filmpjes.

Word vervolgd…


08-07-2021

Het is zover. Tijd voor puzzel nummer 3 Dit is hoe hij eruit ziet.

Tijdens het draaien, viel er wat uit de box

Het is een soort van sleutel met letters erop. Ik heb letters gezien aan de onderkant va deze puzzel, maar ik weet niet of dit de eerste stap is of dat ze die vergeten zijn om dicht te doen.

Word vervolgd…


09-07-2021

Wat me opvalt is dat de nummers in het huisje lijken op een oude telefoon.

Als ik hem draai naar de cirkel, zie je namelijk dezelfde vormen alleen dan zonder de cijfers er in.

Ik denk dat dit bij elkaar hoort. Aan beide kanten staan vormen met getallen, deze zullen er dan ook vast bij houten, want nergens zijn verder cijfers te vinden.

Dit is de goede stand van de schuiven. Dit kun je zien door de puntjes wie in de kleine huisjes staan (in de cirkel), het bijbehorende nummer te zoeken. Dit geeft het goede symbool weer. Hopelijk snappen jullie wat ik bedoel.

Daarna kan de schuif aan de zijkant bij de pijl omhoog.

Nu kunnen de schuifjes los. Ik mijn hoofd dacht ik dat dit de praktische optie was. Want anders zou er toch niks los kunnen. Er is iets wat iet anders op zijn plek houd.

En inderdaad, dit kon. Nu wou ik de box draaien, maar toen kwam ineens de zijkant los. De plek waar het pijltje is met de hendel.

Dit is wat ik nu zie…

Nu zie ik een soort van doolhof, maar wat ik daar mee moet weet ik nog niet. En of ik al die losse onderdelen kan laten liggen of nog moet gebruiken weet ik ook nog niet.
Zouden die cirkels te maken hebben met dat er een soort van knikker in de box zit? Als ik hem beweeg hoor ik namelijk wat rollen. Ook kan ik er nog een schuif uithalen. Maar hoe nu verder? Dit moet ik maar eens gaan uitzoeken morgen.

Word vervolgd…


10-07-2021

Ik pak de box vast en begin er mee te draaien, ineens zie ik wat bewegen. Het ziet eruit alsof er een zilveren balletje in zit.

Misschien moet ik de box zo bewegen dat het balletje het doolhof door kan.
Nou dat ging niet zoals gepland. Het balletje zit nog aan dezelfde kant. Misschien moet ik aan het wiel draaien. Dit is wat er gebeurt als ik aan het wiel draai

Het is gelukt, het balletje zit nu aan de andere kant. En nu?

Maar hoe nu verder?

Ohw, ik maak een fout, de knikker moet aan de andere kant. Hij zat dus al goed. Dus ik kan hem weer terug rollen.
Hij zit nu wel aan de goede kant. Ik heb een berg met losse onderdelen. Daar moet ik vast nog wat mee. Wat ik vreemd vond is dat ik bij het doolhof 3 onderdelen had wie dat plaatje op zijn plek hield. Dus ik denk dat ik met die lange stok onderin wat moet. Na even rond gekeken te hebben, heb ik hem maar terug in zijn eigen plek gedaan. Maar hoe moet die er ook alweer om in? Ik heb hem er maar gewoon ingedaan, maar ik voelde iets weerstand. Ik duwde iets en ineens ging er een laatje open

In het laatje zat een spiegeltje. Wat moet ik daar nou dan weer mee?

Ik bedenk me ineens dat tijdens het rollen van het balletje door het doolhof, ik steeds een schuifje heen en weer zag bewegen. Ik duw die iets aan en er gaat ineens weer wat open

Nu maar eens kijken waar deze voor is. Ik heb wel een idee. Ik denk dat deze voor het deurtje is die al los zat.

En idd die past. Ik ben nu dus officieel bij de deur aangekomen. Nu maar eens uitzoeken wat ik met de spiegel en de sleutel met letters moet.

Word vervolgd….


13-07-2021

Ik was gebleven bij de spiegel en de sleutel met de letters. Als ik de hele box nakijk (en dat doe ik al een aantal dagen), dan is er maar 1 plek waar eventueel een spiegel in zou passen en dit is aan de onderkant waar de letters zijn.

En nu moet je vast iets zien. Er zitten gaten zat in de box dus laat ik daar maar eens doorheen kijken. Dan kijk ik door het sleutelgat en zie ik dit.

M=X. Zou M de start zijn? En wat moet ik dan met die letter sleutel? Die heb ik al in elk gat gedrukt wat er maar was, en ook in deze.

Ik denk dat de pijl start is en dat de sleutel daarin moet tot en met de letter M.

Daarna 2 stappen naar rechts.

Dan 2 stappen naar beneden.

Daarna 3 stappen naar links.

Dan moet volgens mij het bovenste schuifje losgaan .

Maar dat doet die niet. Zou het dan tot de letters moeten en niet erin? Dit ga ik maar eens proberen.

En nu kijken of het schuifje eruit wil.

Yes hij is eruit. Dan kan nu als goed is het stuk met de pijl eraf.

Daar is die dan, de inhoud van de space box.

Het heeft wat dagen gekost, maar het is dan eindelijk gelukt. Nu het briefje nog maar eens lezen.

Tijd om een berichtje te sturen naar De Club van Drie Ω.

Ik kreeg als antwoord dat om 20.00 uur vanavond de QR-code te gebruiken is. En wat een mazzel heb ik dat het bijna 20.00 uur is.

Even later……

Ik scan de QR-code en kom op mijn vader zijn website uit. Spannend, wat zal het zijn? Dit is wat ik zie….

Whoehoeeeee, een tuinfeestje. Ik ben voor….

Ik kreeg nog 1 berichtje van De Club van Drie Ω. Dat er een eind is gekomen aan mijn puzzel avontuur. Het wat leuk, moeilijk en ik ben super blij met alles wat ik gekregen heb.

Dank jullie wel De Club van Drie Ω

******** Alle teksten van De Club van Drie Ω zijn letterlijk overgenomen, inclusief spelfouten**********

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] heeft op haar website daarover geschreven en hieronder vind je de link zodat je het zelf kunt lezen.MARIEKES PUZZEL AVONTUURHAVE […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.